Druk bij hoofdofficier van justitie gelegd. Oproep ultieme poging nabestaanden in brief Openbaar Ministerie en Cold Caseteam Noord-Nederland
27 jaar na de moord vreest de familie dat de zaak nooit zal worden opgelost als politie en justitie geen laatste ultieme poging doen. De dood op Anna Heemenga is nog dagelijkse realiteit. Twee dochters en een zoon zijn inmiddels op hoge leeftijd maar hopen toch nog de oplossing van de zaak mee te maken. De familie heeft inmiddels de in complexe strafzaken bedreven strafadvocaat Kamil Karakaya ingehuurd om het dossier te bestuderen. Wat meespeelt is dat het laatste contact met het cold caseteam dateert uit 2011. Ondertussen hebben de nabestaanden een brief geschreven aan hoofdofficier van justitie Diederik Greive (foto) van het Arrondissementsparket Noord-Nederland en het cold caseteam van de Politie Eenheid Noord-Nederland.
Op donderdag 29 juni 1995 werd de 85-jarige Anna Heemenga-Woldendorp zwaargewond in de bedstee in haar huis aan de Beijumerweg in het Groningse Zuidwolde aangetroffen. Zij was in coma en werd direct in het ziekenhuis opgenomen. De volgende dag belde een onbekende man naar het ziekenhuis om te vragen hoe het met haar ging. Maar omdat hij de naam van het slachtoffer niet kon noemen, kreeg hij geen informatie. Het bleef onbekend wie de beller was. Anna Heemenga leefde nog een paar weken, maar kon niet vertellen wie haar in haar huis overviel en wat er was gebeurd. Op 10 augustus 1995 overleed zij in het ziekenhuis. In het huis van Anna Heemenga werden sporen van braak gevonden. Het was moeilijk om erachter te komen of er iets gestolen was. Later bleek dat een zogenaamd Hugenotenkruisje, dat zij altijd bij zich droeg, was verdwenen. Een intensief buurt- en passantenonderzoek en zoekacties in de buurt leverden niet het gewenste resultaat op.
Bekijk het opsporingsbericht
Bekijk het mediabericht (achter Paywall)
Bekijk de gedateerde Cold Case kalender
Bekijk de website van cold case advocaat Kamil Karakaya