Doorgaan naar hoofdcontent

UPDATE Misdaadjournalist Mick van Wely doet oproep in vermissingszaak: Rob Bouwmeester verdwenen in Spanje in 2007.

Update 18-02-2023 Mick van Wely pakt uit met de Telegraaf over nieuwe ontwikkelingen in de cold case van de verdwenen Rob Bouwmeester. Uit onderzoek van de Telegraaf blijkt dat de Spaanse politie de zaak nooit serieus onderzocht. De eenheid Noord-Holland van de Nationale Politie in Nederland heeft de Spaanse collega's nu gevraagd om duidelijkheid te verschaffen over de zaak. De Nederlandse politie zegt dat er vanuit Nederland wel onderzoek is gedaan, zoals het uitpeilen van de telefoon en het verhoren van getuigen, vrienden en familie. Ook zijn DNA en gebitsgegevens veiliggesteld. Bij navraag van de Telegraaf blijken de Spaanse opsporingsdiensten naar elkaar te verwijzen en kan men niet aangeven wat voor onderzoek er precies is gedaan. Op basis van de bevindingen van de Telegraaf heeft de Nationale Politie via het Internationaal Rechtshulpcentrum van het Openbaar Ministerie en de politie aan Spanje gevraagd wat de stand van zaken is rond het onderzoek. 

De Europese Unie is door het Cold Case Kennis Centrum gevraagd om informatie aan te leveren over cold cases. Uit de beantwoording van de Europese Unie blijkt dat de aanpak van cold cases een verantwoordelijkheid is van elke lidstaat zelf. Uit de correspondentie blijkt dat de vertegenwoordiging van de Europese Unie aangeeft dat de lidstaten verantwoordelijk zijn voor het handhaven van de openbare orde en het waarborgen van de interne veiligheid. De lidstaten blijven daarom verantwoordelijk voor hun rechtshandhavingsinstanties. Aangezien dit een nationale bevoegdheid is, kunnen geen specifieke statistieken of procedures worden verstrekt. Verwezen wordt naar de autoriteiten van het betreffende land voor meer informatie. Geconcludeerd kan worden dat op geen enkele wijze de Europese Unie een visie, missie of een beleid heeft vastgesteld specifiek op de internationale samenwerking rond cold cases. 

Bekijk mediabericht
Bekijk artikel over Europese Unie en cold cases


-----------

Vijftien jaar na de verdwijning van Rob Bouwmeester (39) uit Bergen weten de nabestaanden / achterblijvers nog steeds niet wat er met hem is gebeurd. Rob verdween op 3 juni 2007 in de Spaanse badplaats Vera, samen met een Belg genaamd Tom Torbeyns. Met de boot Bonito waren ze de zee opgegaan. Hij was daar die dagen met een vriend Janbart van Swoll en ook met een zekere Chris zou veel contact zijn geweest. Van Swoll en Chris zijn helaas niet te traceren. 

Het Antwerpse gerecht en de Spaanse politie zijn tevens op zoek naar de 38-jarige Tom Torbeyns, een handelaar in onderhoudsproducten voor speedboten. De verschillende zoekacties van de Spaanse marine hebben nog niets opgeleverd. Het Antwerpse gerecht heeft intussen aan haar Spaanse collega's gevraagd om het onderzoek te mogen overnemen. De Nederlandse media berichtten al uitvoerig over de verdwijning van Bouwmeester in Spanje. Volgens het Nederlandse tijdschrift Aktueel zou de verdwijning van Bouwmeester en Torbeyns te linken zijn aan het drugsmilieu. Het Antwerpse parket, dat de verdwijnig van Torbeyns onderzoekt, zegt over geen concrete aanwijzingen te beschikken dat de verdwijning van de Antwerpenaar iets met criminele praktijken te maken heeft. "Hij was op geen enkele manier ongunstig gekend bij politie of gerecht", zegt parketwoordvoerster Dominique Reyniers.

Mick van Wely doet nu alsnog een oproep in de vermissingszaak: 

  • wie weet meer over de laatste dagen van Rob Bouwmeester?
  • wat waren de Rob en Tom van plan?
  • met wie had Rob in die laatste dagen contact?
  • heeft iemand iets gehoord over wat er gebeurd zou zijn?

De website van de Nationale Politie vermeldt over Robert Petrus Josephus Bouwmeester:

  • 55 jaar
  • Zaaknummer: 07100982 
  • Vermiste sinds 03-06-2007 
  • Vermist uit: Alicante (Spanje)

Rob is verdwenen in Alicante/Spanje. Hij is 2.00 m lang, heeft kort bruin haar, bruine ogen, blanke huidskleur (zongebruind), sportief figuur, tatoeages op bovenarm, onderbeen en ringvinger.

Bekijk het mediabericht
Bekijk het opsporingsbericht politie
Bekijk het mediabericht Tom Torbeyns




Populaire posts van deze blog

Kindervermissingen. Doodverklaard. Michelle Willard en anderen. Na 40 jaar toch gevonden.

Om eerst maar een voorbeeld te pakken. In 1985 verdwijnt de dan bijna 3 jaar oude Haagse peuter Michelle Willard spoorloos. Ze zou verkocht zijn, door haar vader nog wel. Vader Dick Willard heeft tegen zijn broer gezegd dat ze in goede handen is en in Spanje zou verblijven. Michelle zelf zou haar nieuwe identiteit zelf niet weten, zo verklaarde Dick. Hij zou haar onder een andere identiteit hebben verkocht. Vader Dick had alles zelf geregeld en Michelle zelf ook weggebracht. De exacte omstandigheden hoe Michelle is verdwenen is nooit bekend geworden. Vader Dick Willard wordt in 1991 vermoord en neemt vele geheimen mee zijn graf in. Michelle heeft nog familie en dat biedt theoretische gezien nog kansen. Zelfs na bijna 40 jaar. In Houston Texas verdween in 1981 een baby onder de naam 'Holly' onder bizarre omstandigheden. Haar beide ouders werden vermoord en de moordzaak is tot op heden nog niet opgelost. Maar het bijzondere is dat hun baby Holly niet op de plaats delict werd aang

UPDATE Cold case Germa van den Boom uit 1984.

UPDATE 21-04-2023 Op 20 oktober 2022 bracht de Peter R. de Vries Foundation de vermissingszaak van Germa van den Boom opnieuw onder de aandacht. Een beloning van een kwart miljoen euro werd uitgeloofd voor de tip die leidt naar de vondst van Germa. De deadline van zes maanden is voorbij en vanaf vandaag kan er geen aanspraak meer gemaakt worden op de beloning bij het aanbrengen van een nieuwe tip.  Het afgelopen half jaar zijn er rond de 275 tips binnengekomen bij de Foundation. Deze zijn allemaal zorgvuldig bekeken en (anoniem) doorgestuurd aan het cold caseteam van politie Eenheid Zeeland-West-Brabant. Het team is momenteel nog steeds bezig met de laatste tips uit te rechercheren. Het kwart miljoen euro blijft dan ook beschikbaar voor de gouden tip tot dat het cold caseteam alle tips die tot en met 20 april 2023 bij de Peter R. de Vries Foundation zijn binnengekomen heeft onderzocht. Wij verwachten dat we binnen enkele maanden bekend kunnen maken hoe dit onderzoek is afgerond.  Ondan

UPDATE: Hoge Raad doet uitspraak over onjuiste tekst bij beëdiging. Geen gevolgen zaak Nicky Verstappen.

Geen gevolgen voor opgeloste (lopende) cold casezaken. Het gebruik van een onjuiste tekst bij de beëdiging van een aantal raadsheren en raadsheren-plaatsvervanger in het gerechtshof ’s-Hertogenbosch leidt niet tot vernietiging van de uitspraken in de zaken die deze raadsheren (mee) hebben behandeld en beslist. Dat heeft de Hoge Raad vandaag geoordeeld n.a.v. twee vorderingen tot cassatie in het belang der wet; één in een strafzaak en één in een belastingzaak. Bekijk hier de uitspraak van de Hoge Raad ----------------------------------------- PG bij de Hoge Raad: het gebruik van een onjuiste tekst bij beëdigingen in het hof ‘s-Hertogenbosch hoeft niet te leiden tot vernietiging van uitspraken Conclusie PG Het gebruik van de onjuiste tekst bij de beëdigingen hoeft volgens de PG niet te leiden tot vernietiging van uitspraken in zaken die door deze raadsheren (mee) zijn behandeld en beslist. Dit legt hij in zijn vorderingen als volgt uit. Een beëdiging van een rechter of raadsheer heeft me