Zeldzame rechtsgang: Moeder stapt als nabestaande naar civiele rechter om persoon voor valse verklaring aan te klagen.
Slachtoffer Peggy Knobloch. Er zit wederom beweging in dit trieste misdaadverhaal van Beieren in Duitsland. In 2001 verdween het toen negenjarige meisje Peggy na school in Lichtenberg spoorloos. Ondanks grootschalige zoekacties bleef het meisje lange tijd vermist. Haar lichaam werd pas 15 jaar later gevonden. En ondanks arrestaties en vermeende bekentenissen is de dader nooit gepakt. Nu heeft de moeder van het meisje een rechtszaak aangespannen. Na haar verdwijning in mei 2001 werd in 2004 een verstandelijk gehandicapte man uit Opper-Franken gearresteerd. Tien jaar later werd hij echter vrijgelaten na nieuwe ontwikkelingen in de zaak. 15 jaar na Peggy's verdwijning werd haar lichaam uiteindelijk ontdekt door een paddenstoelenplukker in een bos in het grensgebied tussen Thüringen en Beieren. Dit bracht echter alles behalve licht in de duisternis.
Een DNA-spoor bracht de zaak in verband met een lid van de extreemrechtse terreurcel NSU. Ten onrechte - omdat bleek dat het DNA van de NSU-terrorist Uwe Böhnhardt via een besmet voorwerp van de politie op de plaats delict kwam.
Toen volgde weer een nieuw hoofdstuk in de zaak van Peggy. In 2018 gaf een man toe dat hij het lichaam van het meisje in 2001 in het bos had gedumpt. Later trok hij de bekentenis echter in. De politie en het parket legden vervolgens de opsporingsactiviteiten stil in oktober 2020 en sindsdien is de zaak een cold case. Peggy werd in 2022 begraven, waarna het stil werd over de moord. Peggy's moeder spant echter nu een rechtszaak aan tegen de man die een vermeende bekentenis aflegde. Via een civielrechtelijke procedure eist ze een schadevergoeding.
Een dergelijke gang naar de rechter is nagenoeg uniek in haar soort en zal bijzondere jurisprudentie opleveren waar ook andere nabestaanden gebruik van kunnen maken.