Recent is een indrukkend boekwerk gepresenteerd. In dit boekwerk wordt de belangrijke bijdrage besproken van zoek- en reddingsacties van de politie aan de succesvolle lokalisatie en oplossing van gevallen van vermiste personen. In zeven hoofdstukken biedt dit boek een gedetailleerd onderzoek naar de routinepraktijken van zoek- en reddingspersoneel van de politie. Om dit te doen, maakt het gebruik van een verzameling gegevens, waaronder diepte-interviews met de politie en duizenden verschillende soorten gegevens over vermiste personen. Doorspekt met de verhalen van vermiste personen, geeft het een gedetailleerd overzicht van wat deze teams doen, de gebruikte processen en procedures, en de instrumenten en technologieën bij zoek- en reddingsacties door de politie. Het onderzoekt enkele van de uitdagingen die van invloed zijn op de zoek- en reddingsacties van de politie, waarbij de nadruk wordt gelegd op de manier waarop dit werk in het veld kan worden benut. Dit boek identificeert ook toekomstige trends om de vraag ‘Wat kan de volgende stap zijn’ te beantwoorden bij de zoek- en reddingsacties van de politie bij vermiste personen. Als eerste analyse van de rol van de politie bij zoek- en reddingsmissies is dit onderzoek van belang voor rechtshandhavingsprofessionals en politieonderzoekers, beleidsmakers en professionals in de psychologie, criminologie, sociologie en daarbuiten.
De auteurs zijn:
Vanier-wetenschapper Lorna Ferguson is PhD(c) aan de Universiteit van Western Ontario en is de oprichter van de Missing Persons Research Hub. Ze is een criminoloog die zich ruim negen jaar heeft gewijd aan het bestuderen van misdaad en strafrecht en op dit gebied werkzaam is. Over het algemeen hebben haar onderzoeksinteresses betrekking op de sociologie van het werk met betrekking tot politiewerk en het ontwikkelen van op bewijs gebaseerde benaderingen van politiewerk en misdaadpreventie, inclusief de studie van kwesties die verband houden met misdaadconcentratie, politiegegevens en cybercriminaliteit. Haar onderzoeksspecialisatie is de politiereactie op vermiste personenzaken. Lorna's onderzoek is gepubliceerd in talloze peer-reviewed tijdschriften op haar vakgebied en is het onderwerp geweest van vele lokale, nationale en internationale presentaties. Haar meest recente onderzoek is verschenen in Criminology & Criminal Justice, Crime and Delinquency, Policing & Society, Policing: A Journal of Policy and Practice, Policing: An International Journal, en Deviant Behavior.
Dr. Laura Huey is hoogleraar sociologie aan de Universiteit van Western Ontario, redacteur van Police Practice & Research, lid van het College of New Scholars, Artists and Scientists van de Royal Society of Canada (RSC), lid van de RSC's Covid-19 Taskforce en voorzitter van de werkgroep geestelijke gezondheid en politie, en lid van de expertpanels van de Canadian Council of Academies over cybercriminaliteit en politie. Onlangs heeft ze een internationale werkgroep voor Police & Crime Data opgericht en is ze mede-leidster van #CrimComm, een mondiaal netwerk dat kennismobilisatie bevordert. Voorheen was zij directeur van de Canadian Society of Evidence-Based Policing en Senior Research Fellow bij de (Amerikaanse) National Police Foundation.